1. MITT DRÖMLIV – Boken

Nu har jag börjat. Författare – hur svårt kan det vara! I en bokhandel nära dig under 2018. /jj@alltarmojligt.nu

mitt-dro%cc%88mliv-framsidamitt-dro%cc%88mliv-innersidamitt-dro%cc%88mliv-fo%cc%88rord

Förord

Den här boken handlar om hur jag träffade och lever med min käresta – min livskamrat. Den handlar om hur jag mötte kärleken i mitt liv och hur jag lever med kärleken, min kära, min bästa vän, mina drömjobbarkompisar och allt. Den handlar om hur jag skapade och skapar mitt drömliv, varje dag, varje ögonblick.

Ändå sedan jag var liten har jag haft en känsla av att jag vill må bra och vara lycklig. Mitt liv har varit på olika sätt och fortfarande finns en önskan att känna mig ok, glad, nöjd och fri i varje ögonblick, ensam och tillsammans med andra. Jag gissar att det är ett val. Ashtavakra Gita och Sri Sri Ravi Shankar säger “If you feel free – you are free. If you feel bound – you are bound.” Så, hur lång eller kort tid det tar vet vi inte, just nu.

I maj i år svarade jag på några frågor utifrån ett TED Talk av Adam Leipzig. Det handlar om att hitta meningen med livet på 5 minuter (How to know your life purpose in 5 minutes). Frågorna jag svarade på var: Vad älskar jag att göra? Vad är jag ytterst kvalificerad att lära andra människor? (What is the one thing that right now you are supremely qualified to teach other people?) Vem jag gör det för? Vad behöver och vill de ha? Hur förändras de som ett resultat av det jag gör?

Förutom dessa frågor har några egna frågor kommit till mig: Vem/vilka älskar jag att jobba tillsammans med? Vem/vilka känner att de har en eller flera drömjobbarkompisar? Vem/vilka är mina drömjobbarkompisar? Vem älskar jag att vara tillsammans med? Vem älskar jag att leva tillsammans med?

/J D Johansson

mitt-dro%cc%88mliv-kapitel-1


Kapitel 1

Så…

Vad älskar jag att göra?
Vad är jag ytterst kvalificerad att lära andra människor?
Vem gör jag det för? Vad behöver och vill de ha?
Hur förändras de som ett resultat av det jag gör?
Vem/vilka älskar jag att jobba tillsammans med? Vem/vilka är mina drömjobbarkompisar?
Vem älskar jag att vara tillsammans med? Vem älskar jag att leva tillsammans med?

Dessa frågor är ledstjärnor för mig när jag nu lever i landskapet av författare och livskonstnärer. Just nu sitter jag och skriver från Kärlingesunds Gård. Att vara i naturen är en av de saker jag älskar att göra. Därför är jag nu här, klipper gräs, plockar bort mördarsniglar, vattnar och skördar grönsaker i trädgården och njuter av promenader i hav och skog. Resan till min kära och mina drömjobbarkompisar började med att jag diskade, städade, tvättade, gick ner för trappan, ut i trädgården, klippte gräset, tog en dusch och promenerade ner till havet. Där

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s